Termék részletek
Paleolit Éléskamra Enyhén Sózott Nyújtható Tészta Alapliszt 180 G
Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt 180 g
-
Enyhén sós lisztkeverék búzaliszt helyettesítésére.
A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is.
Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Mi készülhet belőle?
(A teljesség igénye nélkül)
Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós)
tepertős pogácsa
túrós pogácsa
sajtos pogácsa
sajtos rúd
magos rúd
ropi
toast melegszendvics
kifli
zsemle
töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
sós piték alapja
lángos
lasagne
stb.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1267,8/306,4
Zsír: g amelyből telített zsírsavak 3,3g
Szénhidrát: 53,9g amelyből cukrok 0g
Fehérje: 10,2g
Só: 1,7g
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost, útifűmaghéj, gm. sütőpor, himalaya só.
Elkészítés
Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 40 ml vízzel, 20 ml citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 15 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz).
Zsemle, kifli, pogácsa esetén további 20 g zsiradékot és 20 ml vizet adj az alaphoz.
Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges.
A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.
A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni.
Magyar kézműves termék.
-
Tömeg 180 g/db
Kosár
A kosár üres
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Karácsonyi termékek
- Lisztek
- Sütemény Lisztek
- Zsemlemorzsák és helyettesítői
- Kenyerek, péksütemények, kenyér helyettesítők
- Palacsintaporok
- Száraz Tészták
- Köret
- Alapok és adalékanyagok
- Kész apró sütemények
- Édes és sós finomságok
- Reggelizőpelyhek, kásák (zab,rizs, Quinoa, hajdína)
- Müzli és müzli szeletek
- Pudingok és sütemény töltelékek
- Tejek, tejtermékek, tejpótlók
- Édesítőszerek, kakaóporok és kávék
- Fűszerek és ételízesítők
- Olajok, ecetek
- IR-Cukorbeteg diétába illeszthető termékek